Januari bloemkoolmaand: bloemkoolcouscous met kipfilet

Laurence Talet

6 januari 2019

bloemkool-couscous

De hele maand januari deelt de redactie van Seasons haar favoriete bloemkoolrecepten. Vandaag bloemkoolcouscous met kipfilet uit ‘On the Go’ van Rens Kroes. In dit boek deelt Rens Kroes recepten die je snel maakt en eventueel makkelijk meeneemt voor onderweg.  Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: 30 min.

 Ingrediënten:

  • 300 g kipfilet
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 grote bloemkool (of 2 kleinere)
  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • (kokos)olie of ghee, om in te bakken
  • 1 tl gemberpoeder
  • ½ el rode currypasta
  • 2 tl tamari
  • 2 eieren
  • grote hand babyspinazie
  • handje amandelen, geroosterd
  • wat feta (optioneel)

bloemkool-couscous

Bereiding:

  1. Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes en schep ze om met een theelepel kerriepoeder en wat zwarte peper en zout.
  2. Snijd daarna de stronk van de bloemkool en doe de roosjes in de keukenmachine.
  3. Maal ze 30 seconden of zodra alles tot fijne korrels gemalen is. Maal niet al te lang, want het moet luchtig blijven en geen pap worden.
  4. Snijd de ui, knoflook, paprika en paddenstoelen klein.
  5. Verhit een wokpan met wat olie en voeg de uien en na een minuut ook de knoflook toe.
  6. Doe daarna de kipfilet erbij en een minuutje later ook de paprika en de paddenstoelen samen met de gember, currypasta en tamari.
  7. Schep alles goed om en bak tot de kipfilet gaar is.
  8. Schep dan de gemalen bloemkool erbij en laat een paar minuten meebakken.
  9. Maak een ‘gat’ in het midden van de bloemkoolcouscous en breek er 2 eieren in.
  10. Roer de eieren vervolgens door het bloemkoolmengsel totdat ze gestold zijn.
  11. Schep er als laatste de spinazie door.
  12. Bestrooi met amandelen en kruimel er eventueel nog wat feta overheen en klaar is Kees!

Beeld: okokrecepten | Recept: Rens Kroes, On the go, ISBN 9789000352562, www.unieboekspectrum.nl

Lees ook:

Tabouleh van bloemkool Ovenschotel met bloemkool en kruiden Hele geroosterde bloemkool  

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht