Italiaanse rib eye met knoflook en kruiden

seasons

27-07-2012 08:10:30

rib-eye-rozemarijn-barbecue

rib-eye-rozemarijn-barbecueZodra het weer het even toelaat – lees: als het maar droog is – is grillen en roken de beste manier om een zomerdag af te sluiten. Met deze heerlijke rib eye, gebakken boven open vuur bijvoorbeeld. Het kruidenmengsel geeft het vlees een extra frisse smaak en een lekkere korst. Ruikt u het al? Hoofdgerecht voor 4-6 personen 10 teentjes knoflook, grof gehakt 3-4 eetlepels oregano, fijngehakt 3-4 eetlepels peterselie, fijngehakt 3-4 eetlepels rozemarijn, fijngehakt 1 eetlepel zout 150 milliliter olijfolie 5 eetlepels balsamico-azijn 2 theelepels versgemalen witte peper 3 flinke rib eyes zonder been van 300 gram elk en zeker 2,5 cm dik Bereidingswijze: *Wrijf of pureer de knoflook met de kruiden en het zout in een vijzel of in de kleine kom van de keukenmachine tot een grove pasta. *Roer de olijfolie, balsamico-azijn en de witte peper erdoor. *Bewaar de helft van het mengsel in een aparte kom. Verdeel de andere helft van het kruidenmengsel over de steaks. Wrijf ze goed in en laat ze zeker 1 uur marineren. *Verhit de barbecue tot midden-hoog vuur en smeer het rooster licht in met olie.Bak de rib eyes 7 minuten draai ze dan om en bak nog een minuut of 5. Smeer ze steeds in met een beetje van het kruidenmengsel. Ze zijn nu medium-rare. *Haal ze van het vuur als u de rib eyes gaar genoeg vindt of laat ze nog even doorbakken voor een meer doorbakken resultaat. *Laat ze afgedekt met aluminiumfolie 15 minuten rusten zodat de sappen in het vlees zich goed kunnen verdelen. Snijd het vlees in repen en serveer ze met een salade. Fotografie Eric van Lokven Styling Jet Krings Receptuur Yvette van Boven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Hoofdgerecht