In een fris zuur jasje zitten heerlijk zoete aardbeien verstopt. Zet ze als mooie last minute garnering op een toetje of een taart of snoep er zo van.
Ingrediënten:
– ca. 250 gram volle Griekse yoghurt
– suiker naar smaak
– 10 aardbeien
• Bekleed een bakblik dat in de vriezer past met bakpapier.
• Roer de yoghurt los met suiker naar smaak. Haal de kroontjes van de aardbeien en doop de vruchtjes in de yoghurt of gebruik een kwastje.
• Leg de aardbeien op het bakpapier en laat in de vriezer in ca. 5 min. opvriezen. Doop de aardbeien zo nog 2 keer in de yoghurt en laat weer bevriezen. Gebruik ze binnen 20 min. anders wordt de aardbei te hard om door te snijden.
• De yoghurt aardbeien zijn in de vriezer ca. 2 weken houdbaar. Laat ze voor het gebruik iets zachter worden, maar laat ze niet helemaal ontdooien. Dan wordt de aardbei zacht en papperig.
Fotografie: Eric van Lokven | Styling: Jet Krings | Bereiding: Yvonne Jimmink | Recept: Dosia Brewer