Worstjes met aardappel-perenpuree & mosterd-uien

Marloes Blom

20 maart 2020

Worstjes met aardappel-perenpuree & mosterd-uien

Worstjes smaken veel lekkerder als je ze opdient met gekarameliseerde mosterd-uien. En een boterzachte aardappel-perenpuree….

Worstjes met aardappel-perenpuree & mosterd-uien

Hoofdgerecht voor 4 personen | ± 45 min.

Ingrediënten

  • 8 varkensworstjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 uien, in dunne ringen gesneden
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 tl gele mosterdzaadjes
  • 6 takjes dragon
  • 90 g bruine suiker
  • 60 ml ciderazijn
  • 1 kg bloemige aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 handperen, geschild, zonder klokhuis en in blokjes gesneden
  • 2 tl pittige (Engelse) mosterd
  • 250 ml melk
  • 50 g boter, in blokjes

Worstjes met aardappel-perenpuree & mosterd-uien

Bereiding

  1. Verhit 1 el olijfolie in een grote, zware pan op hoog vuur. Voeg de worstjes toe en zet het vuur lager. Keer de worstjes regelmatig en bak ze in ± 8 min. aan alle kanten goudbruin.
  2. Neem uit de pan en houd apart.
  3. Maak de pan schoon met keukenpapier en zet op het vuur. Verhit er de rest van de olijfolie in en bak de uienringen al omscheppend in ± 8 min. zacht.
  4. Breng de uienringen op smaak met peper en zout. Roer het mosterdzaad, dragon, suiker en azijn erdoor. Dek af en bak op iets lager vuur ± 15 min. of tot het gekarameliseerd is.
  5. Leg de worstjes op de uien en zet het vuur lager. Dek weer af en bak ± 10 min. of tot de worstjes gaar zijn. De uien moeten zacht en mooi gekarameliseerd zijn.
  6. Breng intussen op hoog vuur de aardappelen aan de kook in een middelgrote pan met koud water met zout. Kook de aardappelen 10 min., voeg de peren toe en kook nog een paar minuten of tot de aardappels gaar zijn. Giet af in een zeef en doe terug in de pan.
  7. Zet de pan op laag vuur en stamp de aardappels en peren fijn.
  8. Roer de mosterd, melk, boter en wat zout en peper erdoor en roer tot alles goed gemengd en warm is.
  9. Serveer de worstjes en uien boven op de aardappelpuree en bestrooi met zwarte peper.

CREDITS: PRODUCTIE EN FOTOGRAFIE TAVERNE AGENCY/CHRIS COURT | BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER

Meer met mosterd in de hoofdrol

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht