Heerlijke klassieker: BLT-Pastasalade (met fusilli van rode linzen)

Marloes Blom

10 augustus 2021

Pastasalade

Het boek Frisse salades van de Australische Domenica Reddie staat vol heerlijke salades. Van klassieke salades tot detoxsalades, en ook allerlei maaltijdsalades. Seasons mocht twee lekkere recepten delen en koos voor een eenvoudige, lekkere pastasalade én klassieker ineen; de BLT-Pastasalade.

BLT-Pastasalade

Hoofdgerecht voor 4 personen | 15 minuten

Ingrediënten

  • 250 g fusilli van rode linzen
  • 250 g ontbijtspek zonder zwoerd
  • 1 kropje little gem (180 g), blaadjes losgehaald
  • 250 g gekleurde kerstomaatjes, gehalveerd
  • 40 g Parmezaanse kaas, geschaafd

Voor de dressing

  • 75 g mayonaise
  • 2 theel. grove mosterd
  • 2 theel. citroensap
  • 1 eetl. fijngehakt bieslook

Pastasalade

Bereiding

  1. Kook de pasta in een grote pan met kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking tot hij net zacht is. Giet af en doe terug in de pan.
  2. Verhit intussen een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Bak het spek 3 minuten per kant tot het krokant is. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Maak de dressing: klop de ingrediënten in een middelgrote kom. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Doe de pasta en het spek in een grote kom met de slablaadjes en tomaatjes. Schep voorzichtig om. Besprenkel met de helft van de dressing en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Serveer de BLT-pastasalade met de rest van de dressing.

Serveersuggestie: maak deze salade nog royaler met plakjes avocado en krokante croutons. Variant: als je een andere smaakvariatie wilt, neem dan driekleurige fusilli in plaats van fusilli van rode linzen.

Frisse salades

Frisse salades Salades heb je in énorm veel variëteit qua smaak, textuur en kleur. In Frisse salades van de Australische Domenica Reddie lees je hoe je je salade kunt opbouwen. Daarbij kun je telkens kiezen uit sla, granen (rijst, couscous, noodles of bulgur), proteïnen (vlees, kip, vis of plantaardige proteïnen als tofu of tempé), gegrilde, gestoomde of rauwe groenten, toppings (olijven, gember, kokos, nori, granaatappelpitjes) en dressings. Uiteraard vind je in dit boek ook fijne saladerecepten – van rijk gevulde pastasalades tot detoxsalades, en van klassieke salades tot fruitsalades. Domenica Reddie | Frisse salades |€ 22,50 | Forte culinair | Meer info en bestellen via forteculinair.nl en bol.com

Meer lekkere salades

CREDITS: TEKST DOMENICA REDDIE | BEELD JOHN PAUL URIZAR / CRAIG WALL

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht