Klassieker met een Aziatische twist: Sticky kip en shiitake-koolrolletjes

Marloes Blom

31 januari 2020

shiitake-koolrolletjes

Kool saai? Nee hoor, je kan er van alles mee! Probeer deze sticky kip met shiitake-koolrolletjes maar eens.

Sticky kip met shiitake-koolrolletjes

Hoofdgerecht voor 8 personen | ± 30 min. + oventijd ± 20 min.

Ingrediënten

  • 8 grote wittekoolbladeren
  • 480 g wittekool, fijn gesneden
  • 1 kg kipgehakt
  • 2 el gember, fijn geraspt
  • 4 knoflooktenen, geplet
  • 180 ml oestersaus
  • 1 groene chilipeper, fijn gehakt
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 200 g shiitakes, in dunne plakjes
  • 3 eiwitten
  • zwarte sesamzaadjes
  • (paarse) cress

shiitake-koolrolletjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Blancheer de koolbladeren in een grote pan met ruim kokend gezouten water 1 min. of tot ze heldergroen en net zacht zijn.
  3. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Laat op keukenpapier goed uitlekken.
  4. Meng het kipgehakt met de gember, knoflook, 120 ml van de oestersaus, de fijn gesneden wittekool, chilipeper, lente-ui, shiitakes en eiwit in een grote kom.
  5. Schep telkens 1/8 deel van het kipmengsel in het midden van elk koolblad en rol op.
  6. Leg de rolletjes in een licht ingevette grote ovenschaal en verdeel de resterende oestersaus erover.
  7. Bak 18-20 min. of tot de rolletjes goudbruin en sticky zijn.
  8. Bestrooi met sesamzaadjes en versier met de cressen om te serveren.

CREDITS: VERTALING EN BEWERKING DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE CHRIS COURT/TAVERNE AGENCY | STYLING STEVE PEARCE

Ook heerlijk

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht