Kip gesmoord in dijonmosterd

Marloes Blom

12 maart 2020

Kip gesmoord in dijonmosterd

Hem eerst bakken, en daarna smoren in de oven. In een mengsel van mosterd, melk en kippenbouillon. Reken maar dat dit kippetje lekker smaakt!

Kip gesmoord in dijonmosterd

Hoofdgerecht voor 4-6 personen | ± 15 min. + oventijd ± 1 1⁄2 uur

Ingrediënten

  • 1 kip van ± 1,6 kg, opgebonden
  • 1 el olijfolie
  • 140 g dijonmosterd
  • 2 tl mosterdpoeder
  • 500 ml melk
  • 300 ml kippenbouillon
  • 1 tl venkelzaadjes
  • 3 reepjes citroenschil
  • 6 takjes marjolein
  • 4 sjalotjes, geschild en gehalveerd
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Kip gesmoord in dijonmosterd

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bestrooi de kip met zout en peper.
  3. Verhit de olijfolie in een grote, zware en ovenvaste pan. Bak de kip af en toe kerend in ± 10 min. aan alle kanten goudbruin.
  4. Meng intussen de mosterd, mosterdpoeder, melk en kippenbouillon in een grote kom en meng goed.
  5. Giet dit melkmengsel in de pan met de kip.
  6. Roer de venkelzaadjes, citroenschil en marjolein erdoor.
  7. Zet de pan in de oven en bak ± 1 uur met de deksel erop.
  8. Voeg de sjalotjes toe en bak de kip nog 30 min., of tot ze gaar is.
  9. Bestrooi royaal met zwarte peper en serveer.

CREDITS: PRODUCTIE EN FOTOGRAFIE TAVERNE AGENCY/CHRIS COURT | BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER

Meer lekkere kiprecepten

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht