Gnocchi van boerenkool en kaas met chili-tomatensaus

Marloes Blom

9 februari 2020

gnocchi

Het fijne van een ovengerecht: de heerlijke geuren verspreiden zich door je keuken. En jij hebt de tijd voor wat anders.

Gnocchi van boerenkool en kaas met chili-tomatensaus

Hoofdgerecht voor 4-6 personen | ± 55 min. + oventijd ± 25 min.

Ingrediënten

  • 100 g gesneden boerenkool
  • 80 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • 400 g ricotta
  • 50 g geraspte mozzarella (zakje)
  • 100 g bloem, gezeefd + extra om te bestuiven
  • versgemalen zwarte peper + zeezout

Voor de tomatensaus

  • 3 blikjes kerstomaatjes (à 400 g)
  • 1 rode peper, in dunne plakjes
  • 60 ml vincotto (of balsamicoazijn)
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout
  • 1 el olijfolie
  • fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • basilicumblaadjes

gnocchi

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Doe de boerenkool in een grote hittebestendige kom en voeg kokend water toe totdat de boerenkool onderstaat. Zet 5 min. weg. Giet af in een zeef, duw zoveel mogelijk water eruit en doe in een grote kom.
  3. Voeg de Parmezaanse kaas, ricotta, mozzarella, bloem en wat peper en het zout aan de boerenkool toe en meng goed.
  4. Verdeel het mengsel in vier delen.
  5. Bestuif een werkvlak licht met bloem. Vorm elk deel van het boerenkool­ mengsel tot een rol van 30 cm. Snijd elke rol in stukken van 2 cm en houd apart onder een theedoek.
  6. Maak nu de tomatensaus. Leg de tomaatjes in een grote braadslee. Voeg de rode peper, vincotto, groente­ bouillon, knoflook en wat peper en zout toe en meng goed.
  7. Dek de bakplaat af met aluminiumfolie en bak 8­-10 min. in het midden van de oven.
  8. Roer de gnocchi erdoor, besprenkel met olijfolie en bak nog 10­-15 min. Of tot de gnocchi gaar zijn.
  9. Bestrooi met Parmezaanse kaas en garneer met basilicumblaadjes.

CREDITS: PRODUCTIE EN FOTOGRAFIE CHRIS COURT/TAVERNE AGENCY | VERTALING EN BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER Dit recept staat in de tweede editie van Seasons – samen met nog meer heerlijke stoofgerechten uit de oven. Je vindt Seasons 2 in de webshop.

Ook lekker

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht