Homemade granola

seasons

26 september 2014

homemade granola

Cadeau-idee: vul een paar jampotjes met de rijke granola en geef het weg met een lief kaartje erbij. Of hou ’t lekker voor jezelf, natuurlijk.

voor circa 3 potten | Ingrediënten

  • 200 gram havervlokken
  •  walnoten
  •  hazelnoten
  •  kokosvlokken
  •  chiazaad
  •  lijnzaad
  • zonnebloempitten
  •  pompoenpitten
  •  eigen gedroogd fruit
  •  2 eetlepels zonnebloemolie
  •  125 gram honing of suiker
  •  gedroogde goudsbloemen

potje Bereidingswijze

  1.  Maak een lekker mengsel van 200 gram havervlokken, voeg circa 200 gram aan overige ingrediënten toe, zoals walnoten, hazelnoten en diverse zaden en pitten.
  2.  Doe het mengsel in een bakblik en rooster al omscheppend 10 minuten boven een vuurkorf of circa 30 minuten in de oven op 170 °C.
  3.  Roer regelmatig om totdat het mengsel een beetje bruin, geurend en knapperig wordt.
  4.  Voeg 2 eetlepels zonnebloemolie toe, dit zorgt voor wat extra crunch en glans.
  5.  Voeg tenslotte ook de honing of suiker toe.
  6.  Laat helemaal afkoelen.
  7.  Snijd het gedroogde fruit klein en meng het door het geroosterde mengsel.
  8.  De gedroogde bloemen zijn eetbare decoratie op de granola.

Tip: bewaar de granola in glas; in zakjes of karton kan het muf en zacht worden.  

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten