Hollandse waterzooi met saffraan

seasons

6 april 2012

waterzooi saffraan

waterzooi saffraanBuitenlandse kruiden en specerijen zijn niet meer weg te denken in onze keuken. Zo serveren we Roseval-aardappels of Texels lam als vanzelfsprekend met een takje rozemarijn. Het aromatische, naaldachtige blad uit het Middellandse Zee-gebied en vele andere uitheemse smaken, maken van een oer-Hollands recept een inspirerend nieuw gerecht. Hollandse waterzooi met saffraan Soep voor 4 personen • 1 envelopje saffraan (0,5 gram) • 1 glas witte wijn • 1 stengel bleekselderij • 1 wortel • 1 prei • 1 blokje kippenbouillon • 2 (biologische) kipfilets met vleugeltje • 2 eetlepels olie • zout, peper • 150 gram (verse) doperwten • 200 gram snijbonen • 1 eigeel • ⅛ liter slagroom • 1 takje bladpeterselie • Doe de saffraan in het glas wijn. Snijd de bleekselderij, de wortel en de prei in mooie stukken. Kook de groenten in de bouillon in 10 minuten bijna gaar. • Doe de wijn bij de bouillon. Snijd de kip in stukken en braad deze zacht aan in de olie. • Voeg de stukken kip, de doperwten en de klein gesneden snijbonen toe aan de bouillon. Laat alles op zacht vuur garen. Voeg zout en peper  toe. • Breek het ei en meng het eigeel met de room. Doe hierbij een beetje hete bouillon en giet dit vervolgens in de pan. Laat even binden, maar niet meer koken. • Verdeel de ‘soep’ met de groenten en kip over vier diepe borden en strooi er eventueel wat gehakte peterselie over.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht