Hele kip met sinaasappel, sherry, laurier en vijgen

Marloes Blom

1 december 2019

Kip Seasons

Recept: Susanna Fyring

Het lijkt zo’n klus, een hele kip bereiden. Maar eigenlijk valt het best mee. Hem laten marineren en garen in de oven, dat kost de meeste tijd. Maar dan is je huis daarna ook wél gevuld met een heerlijke geur en kan jij aan tafel smullen van een o zo smakelijk kippetje….Idee voor je kerstdis?

Hele kip met sinaasappel, sherry, laurier en vijgen

Hoofdgerecht voor 4-6 personen | ± 15 min. + marineren 2-3 uur + oven ± 1 uur + rusten 10 min.

Ingrediënten

  • 1 grote kip
  • 1 el dijonmosterd
  • 50 ml olijfolie
  • 1 bol knoflook
  • 2 dl sherry (of marsala)
  • 2 sinaasappels
  • 4 laurierblaadjes
  • 6 vijgen, doormidden gesneden
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Kip Seasons

Bereiding

  1. Maak een marinade door de dijonmosterd te mengen met de olijfolie, twee gehakte knoflookteentjes, sherry en het sap en de geraspte schil van één sinaasappel. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd de andere sinaasappel in partjes. Vul de kip met de sinaasappelpartjes, laurierblaadjes en de resterende tenen knoflook.
  3. Doe de kip in een grote kom en wrijf hem in met de marinade. Laat minstens een paar uur gekoeld marineren. Draai hem zo nu en dan om in de marinade.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de kip op een rooster in de oven. Zet er een grote ovenschaal onder en giet er marinade over.
  5. Bak 15 min. Leg de vijgen rondom de kip op het rooster en draai de oventemperatuur naar 175 °C. Bak nog ± 45 min. en bedruip af en toe met de marinade.
  6. Neem uit de oven en laat ± 10 min. rusten. Serveer de kip met de vijgen en de marinade in een kannetje erbij.

CREDITS: RECEPTUUR SUSANNA FYRING LIEDGREN | BEWERKING DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE SUSANNA BLÅVARG.

Meer inspiratie voor een feestelijk diner

  • 5 x populaire kerstrecepten
  • In de Kersteditie van Seasons staan nog meer heerlijke recepten voor kerst. Je vindt hem nu in de winkels en in de webshop.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht