Hangop met grapefruit granola

Anne Bonthuis

3 november 2015

hangop

Met een stevig en eenvoudig ontbijt begint de dag met een feestje. Wegdromen bij zonsopgang met verse eieren, zelf gebakken boerenbrood met walnoten en cranberry’s, kaas met vijgen en heerlijke hangop.

hangop

Voor 4-6 personen |

Nodig

  • 1 liter volle yoghurt
  • 125 milliliter (sinaasappel) honing
  • 25 gram bruine suiker
  • 200 gram havervlokken
  • 75 gram pistachenoten
  • 75 gram zonnebloempitten
  • snufje zout
  • 2 roze grapefruits

 

Bereiding

  1. Leg een dunne theedoek in een vergiet, zet die op een kom en giet de yoghurt erin.
  2. Vouw de punten van de theedoek over de yoghurt.
  3. Dek af en laat een nacht uitlekken in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Meng in een kom de honing en de bruine suiker met de havervlokken, de pistachenoten, de zonnebloempitjes en een snufje zout om de granola te maken.
  6. Spreid het mengsel uit over het bakpapier en bak ca. 45 minuten in het midden van de oven.
  7. Laat helemaal afkoelen.
  8. Pel de grapefruits en haal het vruchtvlees tussen de vliesjes uit.
  9. Verdeel de hangop over 4-6 bakjes en schep er wat granola op.
  10. Verdeel er de grapefruit over.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht