Halvemaantaart

seasons

15 maart 2013

halvemaantaart

halvemaantaartAfgelopen woensdag deelden we al een paar geheimen van ons Maanfeest op het strand. Vandaag delen we een recept van dit maanfeest dat ook bij andere feesten en partijen niet zal misstaan. Ingrediënten: – 50 gram maanzaad + 100 gram om te garneren – 240 milliliter melk – 4 eiwitten – 175 gram zachte boter + extra om in te vetten – 200 gram suiker – 1 zakje vanillesuiker – 250 gram bloem – 2 theelepels bakpoeder – 500 gram mascarpone – 60 gram poedersuiker + extra om te garneren Bereidingswijze: • Week 50 gram maanzaad circa 30 minuten in de melk. Laat in een andere kom de eiwitten in circa 30 minuten op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 190 ºC. • Klop in een grote kom met een elektrische mixer de boter romig met de suiker en de vanillesuiker. • Meng de bloem met het bakpoeder en klop dit ook door het botermengsel. Meng het maanzaadmengsel erdoor. • Klop in een aparte kom de eiwitten tot zachte pieken en schep ze voorzichtig door het beslag. • Vet een springvorm (Ø 22 cm) in en bak de taart in circa 30 minuten gaar. Laat afkoelen op een rek. • Klop met een mixer de mascarpone en poedersuiker samen en bestrijk de cake met de helft van het mengsel. Dek de helft van de cake af en bestrooi de andere helft met de rest van het maanzaad. • Bestrooi eventueel de andere helft met wat 
extra poedersuiker. Serveer met de rest van het mascarponemengsel. halvemaantaart schelpenschaaltjeSchelpenschaaltje, € 12,50 (Household Hardware). Bamboe vork, € 0,50 (Dille & Kamille).             Fotografie: Dana van Leeuwen Styling: Marita Janssen Receptuur: Dosia Brewer

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht