Grote garnalen met limoen en bieslookmarinade

seasons

22 juni 2012

gegrilde-garnalen

gegrilde-garnalenZodra het weer het even toelaat – lees: als het maar droog is – is grillen en roken de beste manier om een zomerdag af te sluiten. Met deze heerlijke grote garnalen bijvoorbeeld. Gerechten krijgen van de grill een heerlijk rokerige smaak mee en een knapperig korstje. Ruikt u het al? Hoofdgerecht voor 4 personen Voor de marinade: -20 dubbele limoenbladeren uit de diepvries (geen gedroogde) (toko) -het sap en de rasp van 2 limoenen en 2 citroenen -100 milliliter lichte plantaardige olie -3 teentjes knoflook uit de pers -1 groene peper, de zaadjes verwijderd als u niet van pittig houdt. -een flinke bos bieslook -een flinke bos munt -peper en zout -20 grote garnalenhouten satéprikkers, in water geweekt *Maal het limoenblad eerst lang met het sap en de rasp van de limoenen en citroenen zodat het mooi fijn wordt. Voeg dan pas alle andere ingrediënten toe, behalve de garnalen. *Giet het mengsel in een schaal en schep de garnalen erdoor. Zet alles afgedekt 4 uur in de koelkast. *Rijg voor het grillen de garnalen aan de prikkers en grill ze kort boven open vuur gaar. Ze kunnen ook in de hete schaal boven het open vuur. *Giet dan de marinade erop en laat de garnalen in de saus inkoken. Fotografie Eric van Lokven Styling Jet Krings Receptuur Yvette van Boven

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht