Homemade granola met bloedsinaasappel

Marene Hendriksen

13 maart 2019

Natascha Boudewijn

Natuurcoach en veggie-chef Natascha Boudewijn bedacht dit smakelijke recept van granola en bloedsinaasappel. Lekker als ontbijt om de dag goed te beginnen. Wij delen haar recept met jullie. Voor een flinke bakplaat (1 pot), vegan en glutenvrij 20 min. + oventijd 25 min. 

Over Natascha Boudewijn

Natascha Boudewijn biedt inspiratie om je lichaam, geest en ziel te voeden met de helende kracht van de natuur. Dat doet zij als gecertificeerd natuurcoach, gids shinrin yoku (bosbaden), verhalenverteller en als vega(n) chef op haar blog Greendelicious.nl. Van haar hand verschenen drie succesvolle kookboeken en onlangs kwam daarbij ‘Het kleine shinrin-yoku boek – hoe de kracht van de natuur je leven verandert’. Kijk op wwww.nataschaboudewijn.nl voor inspiratie uit de natuur en een overzicht van Natascha’s activiteiten.

Ingrediënten

  • 150 g (glutenvrije) havermout
  • 50 g noten naar keuze, grof gehakt
  • 25 g zonnebloempitten
  • rasp van 2 biologische (bloed)sinaasappels
  • ¼ tl Keltisch zeezout
  • 1 rijpe banaan, fijn geprakt
  • 25 g gesmolten kokosolie
  • 1 el agavesiroop
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl kaneel
  • 25 g rozijnen of ander gedroogd fruit naar keuze (bijvoorbeeld abrikozen of pruimen), gehakt
  • partjes bloedsinaasappel, om te serveren
  • plantaardige of geitenyoghurt, om te serveren

Natascha Boudewijn  Natascha Boudewijn

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 150 °C.
  2. Meng in een grote kom de havermout, noten, zonnebloempitten, sinaasappelrasp en het zeezout.
  3. Meng in een andere kom met een garde de geprakte banaan met de gesmolten kokosolie, de agavesiroop, het gemberpoeder en de kaneel. Ga door tot de banaan helemaal is opgelost.
  4. Voeg de droge ingrediënten toe aan het bananenmengsel en meng goed.
  5. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ± 25 min. (zet de bakplaat een trede onder het midden).
  6. Laat op de plaat afkoelen en voeg tot slot de rozijnen of het gehakte gedroogde fruit toe.
  7. Bewaar in een schone weckpot of afgesloten doos.
  8. Serveer met partjes bloedsinaasappel en plantaardige of geitenyoghurt

TEKST, FOTOGRAFIE, STYLING EN RECEPTUUR NATASCHA BOUDEWIJN

Lees ook:

5 heerlijke havermoutrecepten 3x zomerse smoothie bowl: onze favorieten Peterselie-wentelteefjes met gele tomaatjes

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten