Gevulde krab

seasons

23 maart 2012

gevulde krab groningen

gevulde krab groningenIn het aprilnummer van Seasons staan bijzondere recepten uit de archieven van de borg Menkema in Groningen. Om dit te vieren 5 weken lang iedere week een achtiende-eeuws familierecept. Deze week: gevulde krab. De Menkemaborg ligt dicht bij de Waddenzee. De keukenbrigade kon dus ruimschoots beschikken over vis, schaal en schelpdieren. Omdat de haard alleen van onder warmte geeft, werd er voor een mooie korst en gelijkmatige garing een hete, metalen schep tegen de bovenkant aangehouden. Krabben worden nu nog heel vaak met bijna dezelfde ingrediënten gevuld. Gevulde krab Voorgerecht voor 4 personen 4 krabben zout 1/2 bosje peterselie, fijngehakt snufje nootmuskaat 50 gram broodkruim 2 eidooiers scheutje witte wijn 2 eetlepels zachte boter zeezout en vers gemalen peper Voeg het zout toe aan een grote pan met water. Breng aan de kook en kook de krabben in 10-15 minuten gaar. Laat de krabben afkoelen. Verwarm de oven voor op 180° Celsius. Draai en trek de poten en scharen los, breek ze open (evt. met een schaaldierenkraker) en haal het vlees er uit. Draai de krab op zijn kop en snijd met een mes de romp los van het pantser. Verwijder de grijzige en groenige ingewanden uit het pantser en bewaar het witte krabvlees. Snijd de romp doormidden en peuter het witte vlees uit alle holtes. Vermeng al het vlees met de peterselie, de nootmuskaat, het broodkruim, de eidooiers, de witte wijn en de boter. Breng op smaak met peper en zout en vul er de lege pantsers mee. Bak de krabben in ca. 15-20 minuten gaar.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten