Getest door de redactie: hartige taart met courgette en hüttekäse

Marjolein ter Braak

11 september 2019

hartige taart

Als je op de redactie van Seasons werkt wordt je nog weleens uitgedaagd om een recept te proberen. Zo ook onze eigen Mirjam Roskamp die de coördinatie en productie van het blad doet. Zij maakt een hartige taart. Mirjam kreeg als uitdaging om de hartige taart met courgette en hüttekäse te maken. Hieronder vind je het recept, en de foto’s van Mirjam die ze nam terwijl ze de taart aan het maken was. En dat viel goed in de smaak. Mirjam: ‘Het was leuk om het courgette taart recept uit te proberen, erg lekker geworden, vond ook het thuisfronthartige taart

Recept hartige taart

Hoofdgerecht voor 4 personen ± 20 min. + rusten ± 30 min. + oventijd ± 50 min.  Ingrediënten 175 g bloem 150 g ijskoude boter, in blokjes 3 el water snuf zout  hartige taart Voor de vulling 1 grote courgette flinke snuf zout 200 g hüttenkäse 1 ui, gesnipperd 4 eieren 150 g geraspte belegen kaas 1 kleine prei, in ringetjes 3 sperziebonen, in de lengte doormidden gesneden snuf peper  hartige taart Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Doe voor het deeg de bloem, de blokjes boter en het water en een snuf zout in een keukenmachine. Puls tot kruimels.
  • Voeg dan al pulsend telkens 1 el ijskoud water toe totdat het deeg samenkomt in een bal. Druk de bal plat, wikkel in plastic en laat in de koelkast ± 30 min. rusten.
  • Was en rasp intussen de courgette voor de vulling. Meng met het zout en laat 10 min. staan. Knijp er dan zo veel mogelijk vocht uit.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een lap van 25 cm ø. Vet een taartvorm in van ± 28 cm ø en bekleed de bodem met bakpapier. Bekleed de vorm vervolgens met het deeg en bak de bodem 10 min. in het midden van de oven.
  • Meng intussen de hüttenkäse, ui, eieren, kaas, prei, sperziebonen en een snuf peper in een kom en roer de courgette erdoor. Schep de vulling in de voorgebakken bodem en bak nog 30-40 min. of tot de vulling stevig is.

hartige taart hartige taart hartige taart hartige taart hartige taart hartige taart hartige taart hartige taart hartige taart   Meer lekkers van Seasons proberen? Dat kan hier. BEELD: MIRJAM ROSKAMP

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht