Geroosterde radijsjes

Anne Bonthuis

9 maart 2015

Radijzen zijn vaak de eerste en laatste bewoners van de moestuin. Vroege vogels die snel ontkiemen in de volle grond en dapper volhouden tot de winter. In feestelijke kleuren én veel verschillende smaken: proef ze rauw of geroosterd, of verwerkt tot pittige pickle.   Bijgerecht voor circa 4 personen Door radijsjes te roosteren wordt de smaak aangenaam mild en heel anders dan die van een rauw radijsje. Bak ze op hoge temperatuur en niet al te lang. Zo houden ze hun lekkere crunch. Wat heb ik nodig?

  • circa 3 bossen (gemengde) radijs
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels citroensap
  • (eventueel wat verse bieslook om te garneren)

Hoe maak ik het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maak de radijsjes schoon en snijd de grotere exemplaren doormidden of in kwarten.
  3. Doe ze met de olie, de gember, het zout en de peper in een ovenschaal en schep goed door zodat alle radijsjes met een dun laagje olie zijn bedekt.
  4. Bak de radijsjes in de oven in 15-20 minuten beetgaar.
  5. Druppel er wat citroen over en garneer eventueel met wat fijngehakte bieslook.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht