Geroosterde kaneelpeertjes

seasons

24 december 2012

Kerstrecepten

geroosterde kaneelpeertjesOngeopende ahornsiroop kan circa een jaar buiten de koelkast bewaard worden. Eenmaal aangebroken blijft hij in de koelkast nog circa 6 maanden goed. In Amerika en Canada wordt ahornsiroop meestal gebruikt bij pannenkoeken, maar er wordt ook steeds meer mee gekookt. De bijzondere smaak past heel goed bij hartige gerechten en geeft ze een verrassend zoet accent. Probeer het zelf maar eens uit met deze geroosterde kaneelpeertjes. Geroosterde kaneelpeertjes Voor 8 personen Ingrediënten -4 rijpe handperen -1 vanillestokje, doormidden gesneden -250 milliliter ahornsiroop -2 stukjes sinaasappelschil -2 kaneelstokjes -slagroom of ijs om mee te serveren • Snijd de peren doormidden en schraap 
de zaadjes uit de vanillestokjes. • Verwarm de oven voor op 200 °C. • Doe de peer, ahornsiroop, sinaasappelschil, vanille- en kaneelstokjes en de vanillezaadjes in een ovenschaal en schep alles door elkaar. • Bak in het midden van de oven in 30-40 minuten gaar en gekarameliseerd. • Serveer met slagroom of ijs.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht