Gerookte zalm met roomkaas

Anne Bonthuis

1 november 2015

Vikingen zetten hun tanden er al in, maar ook de Noor van het hier en nu eet zijn maaltijd liefst met flinterdun flatbrøt. In Hardanger maken ze dit harde en flinterdunne brood nét weer even anders. En altijd samen. Want het is meteen een goed excuus om elkaar weer eens op te zoeken in deze afgelegen streek rond een van Noorwegens grootste fjorden. noors | lunchgerecht | voor 1-2 personen | Ingrediënten

  • 1 krotakaker
  • 150 gram roomkaas
  • 250 gram gerookte zalm
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • 1 little gem-sla
  • versgemalen peper
  • 1 citroen

Bereidingswijze

  1. Besmeer de krotakaker royaal met de roomkaas en beleg met de zalm, de ui en de sla.
  2. Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje citroensap.

Productie Food&Travels | Tekst Jinke Obbema | Fotografie Rob van der Vet | Styling Jan-Willem van Riel |  Bereiding Sander de Ponti  | Receptuur Dosia Brewer Probeer ook deze recepten met Krotakaker. Traditioneel Noors ontbijt Noorse haring in tomatensaus Appelgelei Garnalensalade met blauwe kaas FB-recept

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Lunchgerecht