Gekarameliseerde perziken

seasons

6 juni 2014

gekaramelliseerde perziken

gekaramelliseerde perziken Een heerlijk zomers dessert dat wij op locatie maakten: in een veldkeuken op het prachtige weidse Kootwijkerzand. Maar ook uit de keuken niet te versmaden. Gekaramelliseerde perziken Voor 8-10 personen Ingrediënten:

  • 12 perziken
  • sap van 1 citroen
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 30 gram boter
  • blaadjes van 2 takjes munt, fijngehakt
  • 1 pak notencruesli
  • zure room

Lekker met zure room

Bereiding:

  1. Was de perziken, snijd ze in tweeën en verwijder de pit.
  2. Snijd de helften in dunne partjes.
  3. Besprenkel ze met het citroensap en bestrooi met gemberpoeder en suiker.
  4. Verhit de boter in een koekenpan en bak de perziken op hoog vuur circa 7 minuten tot ze gaar  en gekaramelliseerd zijn.
  5. Leg de perziken op bordjes en bestrooi ze met de munt en een flinke hand cruesli.

  Tekst en receptuur Dosia Brewer  Fotografie Pauline Joosten  Styling Paula Schouten  Assistent Fleur Soeters  Bereiding recept Yvonne Jimmink

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht