Een heerlijk zomers dessert dat wij op locatie maakten: in een veldkeuken op het prachtige weidse Kootwijkerzand. Maar ook uit de keuken niet te versmaden. Gekaramelliseerde perziken Voor 8-10 personen Ingrediënten:
- 12 perziken
- sap van 1 citroen
- 2 theelepels gemberpoeder
- 2 eetlepels bruine suiker
- 30 gram boter
- blaadjes van 2 takjes munt, fijngehakt
- 1 pak notencruesli
- zure room
Lekker met zure room
Bereiding:
- Was de perziken, snijd ze in tweeën en verwijder de pit.
- Snijd de helften in dunne partjes.
- Besprenkel ze met het citroensap en bestrooi met gemberpoeder en suiker.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de perziken op hoog vuur circa 7 minuten tot ze gaar en gekaramelliseerd zijn.
- Leg de perziken op bordjes en bestrooi ze met de munt en een flinke hand cruesli.
Tekst en receptuur Dosia Brewer Fotografie Pauline Joosten Styling Paula Schouten Assistent Fleur Soeters Bereiding recept Yvonne Jimmink