Gegrilde aubergine met tomatenpolenta en geitenkaas

Anne Bonthuis

13 februari 2018

Een heerlijk vegetarisch voorafje, deze gegrilde aubergine met tomatenpolenta en geitenkaas. Ook leuk als origineel antipasto-gerecht bij de borrel!

Gegrilde aubergine met tomatenpolenta en geitenkaas

Voorafje of antipasto-gerecht voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 2 lange aubergines van ± 5 cm doorsnede
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • Versgemalen peper
  • 2 kleine, bolle rode paprika’s
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Zout
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • Verse tijmblaadjes
  • 4 sprietjes bieslookaubergine
  • 6 dl tomatensap
  • 200 gram polenta
  • 4 takjes basilicum
  • Zwarte olijven voor de garnering

Bereiding

  1. Snijd de aubergines in 1 cm dikke ronde plakken, de uiteinden niet gebruiken.
  2. Leg ze ongeveer 15 minuten in gezouten water en dep ze dan droog.
  3. Hussel ze om met 1 eetlepel olijfolie en bak ze in een grillpan aan beide kanten bruin.
  4. Laat ze afkoelen en voeg een beetje versgemalen peper en een paar druppels balsamico toe.
  5. Snijd elke paprika in de lengte in vijven, besprenkel ze met 1/2 eetlepel olijfolie en gril ze even in de pan.
  6. Voeg op het laatst de knoflook en zout toe en laat afkoelen.
  7. Prak de geitenkaas fijn en breng op smaak met peper, tijmblaadjes en fijngeknipte bieslook.
  8. Vorm een rol en snijd daarvan 1 centimeter dikke plakken.
  9. Verhit in een pan met dikke bodem het tomatensap tot kookpunt en kook daarin de polenta met 1 eetlepel olijfolie.
  10. Zacht laten pruttelen en goed roeren tot de polenta loslaat van de pan.
  11. Breng op smaak met zout.
  12. Vorm van de polenta een rol in aluminiumfolie.
  13. Snijd daarvan, als de polenta is afgekoeld, 1 centimeter dikke plakken.
  14. Stapel nu de ingrediënten op elkaar tot mooie timbaaltjes en steek bovenin een takje basilicum.
  15. Garneer met olijven en een drupje olijfolie.

Lees ook…

Savooiekool-zalmpakketje met Olde Remeker-kaas Preitaart met geitenkaas Truffelstamppot bospaddestoelen en schorseneren

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht