Geconfijte citroen en limoen met munthangop

seasons

25 mei 2012

citroen hangop munt limoen

citroen hangop munt limoenIn de Seasons die op dit moment in de winkel ligt vindt u meerdere recepten met zonnige zuurtjes; limoen en citroen. Vandaag op Seasons.nl een friszuur dessert. Gekonfijte citroen- en limoenplakjes met munthangop Nagerecht voor 4 personen 1 liter Boerenland Yoghurt 2,5 citroen (onbespoten) 1,5 limoen (onbespoten) 125 gram suiker 125 milliliter water 1/4 liter slagroom 4 eetlepels honing 2 blaadjes munt, heel fijn gehakt *Leg een schone theedoek in een vergiet, zet die op een kom en vouw de punten van de theedoek over de yoghurt. Dek af met folie en laat een nacht uitlekken in de koelkast. *Snijd 1,5 citroen en 1 limoen in hele dunne plakjes. *Pers de overige citroen en limoen uit. *Voeg de suiker bij het citroensap, limoensap en het water aan de kook. *Doe de limoenplakjes en de citroenplakjes erbij en laat 10 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. *Klop de slagroom lobbig met 2 eetlepels honing. *Meng dit door de uitgelekte yoghurt, samen met de fijngehakte muntblaadjes en de overige eetlepels honing. *Verdeel de hangop over mooie glazen en schep er een paar plakjes gekonfijte citroen en limoen op en wat van het sap. Fotografie Eric van Lokven Styling Jan-Willem van Riel Recept en bereiding Jacqeline Petrowski Tekst Dosia Brewer

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht