Gebakken peren met ham, kaas en gember

seasons

14 november 2014

peren-met-kaas-gember-en-ham

De ham in dit gerecht wordt eerst gezouten en dan langzaam gedroogd, wat hem een specifieke smaak geeft. De gefermenteerde kaas is door de blauwschimmel lekker pittig. En de gekonfijte gember is lang houdbaar, omdat die met flink wat suiker is ingemaakt.

Gebakken peren met ham, kaas en gember

Nagerecht voor 4 personen peren-met-kaas-gember-en-ham

Ingrediënten:

  • 2 conferenceperen
  • olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • zout, versgemalen peper
  • 100 gram blauwe kaas
  • 1 stukje gekonfijte gember
  • 1 bosje waterkers
  • 4 plakjes gedroogde ham
  • 2 eetlepels (olijf )olie
  • 1 theelepel gembernat
  • 1 eetlepel sherryazijn

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Was de peren en snijd ze doormidden. Verwijder het klokhuis maar laat het steeltje zitten.
  3. Smeer de peren in met wat olijfolie en wat citroensap en bestrooi ze met peper en zout.
  4. Bak de peren met de snijkant naar boven ongeveer 30 minuten in de oven tot ze zacht en gaar zijn.
  5. Laat ze iets afkoelen.
  6. Snijd de kaas in 4 stukken en de gember in dunne plakjes
  7. Leg op elke peer wat blaadjes waterkers, een stukje kaas en wat gember.
  8. Wikkel er een plakje ham omheen.
  9. Klop een dressing van olie, sherryazijn, het gembernat en wat peper en zout en serveer deze bij de peren.

FOTOGRAFIE: ROB VAN DER VET | STYLING: JET KRINGS | RECEPTUUR EN BEREIDING: DOSIA BREWER

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht