Farikal – Noors gestoofd lamsvlees

seasons

20 januari 2012

Lamsnek met kool stoofvlees noorwegen

Lamsnek met kool stoofvlees noorwegenDe Noorse provincie Hordaland is Noorwegen in het klein. In Seasons 1 van 2012 vindt u 7 heerlijke recepten uit deze provincie. Online vast een voorproefje, zoals een heerlijk recept voor kippenleverpaté en aardappelkoekjes met salade van rode bietjes. En hét recept voor Farikal, letterlijk ‘schaap in kool’. Een zeer geliefd nationaal gerecht dat vele variaties kent. Farikal – Noors gestoofd lamsvlees met witte kool Hoofdgerecht voor 4-6 personen 1 kilo lamsvlees – liefst de nek -, in stukken gesneden 3 eetlepels bloem 25 gram roomboter 1 liter lamsfond (of runderbouillon) 1 witte kool, in parten gesneden zout, versgemalen peper Bestrooi het lamsvlees met de bloem en bak vervolgens in wat roomboter bruin. Blus dit af met bouillon. Voeg de kool toe en breng op smaak met zout en flink wat versgemalen peper. Stoof het geheel in 2 uur gaar. Serveer het vlees met gekookte aardappelen en garneer met peterselie.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht