5x onze lekkerste recepten voor zelfgebakken brood

Marene Hendriksen

25 februari 2019

brood

De geur van zelfgebakken brood die zich door heel je huis heen verspreidt, bestaat er iets beters? Wij denken van niet. Vandaar dat we onze lekkerste recepten voor het bakken van brood met jullie delen. Van aardappelbrood en vlechtbrood tot boerenbrood: genoeg mogelijkheden! 

1. Focaccia brood met uiencompote

Efraïm Bolado van der Meij, bakker van restaurant As in Amsterdam, kwam voor de nieuwe Seasons naar de buitenkeuken van vuurspecialist Willem ter Steeg, ook wel Grijzebeer genoemd, om daar te bakken op een houtvuur. Dit heerlijke focaccia brood met uiencompote was het resultaat! Een echte smaaksensatie vinden wij. Het recept en de bereidingswijze vind je hier.

2. Zweedse semla: vlechtbroodjes

De Zweedse semla is een traditionele traktatie. Oorspronkelijk kwamen ze op tafel op Vette Dinsdag of Vastenavond, voordat het vasten begon. Tegenwoordig nemen de Zweden het niet meer zo nauw; in december worden de eerste met amandelspijs gevulde bollen al gebakken en dat loopt vaak door tot ver na Pasen. Het recept en de werkwijze vind je hier. brood

3. Boerenbrood met walnoot en cranberry

Lekker op een rustige zondagochtend: een stukje boerenbrood met walnoot en cranberry. De zoetigheid van de cranberry en de knapperige bite van de walnoot maken dit brood tot een echte favoriet. Het recept en de werkwijze delen wij hier. boerenbrood

4. Aardappelbrood met zuurkool en spekjes

Een stevig brood waar je de winter mee doorkomt. In dit aardappelbrood zorgen de zuurkool 
en spekjes voor een lekkere winterse smaak. Een heerlijk hartig bijgerecht voor naast een soep of voor bij de lunch. Zeker een favoriet van ons! Het recept en de werkwijze vind je hier.

zuurkoolbrood met spekjes 5. Zeemansbrood met zeemansboter

In Azië eten ze het al eeuwenlang. En niet voor niets. Zeewier is gezond, duurzaam te oogsten en nog lekker ook. Benieuwd hoe je zeewier kunt gebruiken in de keuken?  Probeer dit lekkere zeemansbrood met zeemansboter eens te maken. Een echte aanrader vinden wij! Het recept en de werkwijze vind je hier. zeemansbrood Omslagfoto: www.bakingbarbarine.at

Lees ook:

Preitaart met geitenkaas. Zonnebloemmuffins met kokoschips. Tomatensoep met rivierkreeftjes en chorizo.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Lunchgerecht