Duindoornlikeur – zo maak je het zelf

seasons

7 september 2012

Duindoornlikeur

Duindoorn likeur glasVan oorsprong komt de duindoorn uit Centraal-Azië, maar hier is de struik allang ingeburgerd getuige de oude naam duynbezie. De struik komt voor op humusarme, kalkrijke zandgronden in de buurt van de zee en op oevers van meren en rivieren.

Duindoornlikeur

Voor 2 flessen -400 gram duindoornbessen -1 fles wodka -1 liter water -500 gram suiker * Doe de bessen in een goed schoongemaakte en gesteriliseerde weckfles of grote pot. * Giet er de wodka op en sluit goed af. Laat de pot circa 2 maanden staan in een zonnige vensterbank zodat smaak en kleur in de alcohol trekken. * Zeef de wodka en doe een paar besjes terug. * Kook de suiker met het water al roerend tot de suiker is opgelost en laat helemaal afkoelen. * Meng de wodka met de suikersiroop en vul 2 mooie flessen met de duindoornlikeur. Geen duindoorn in de buurt? Ingevroren duindoornbessen vind je bijvoorbeeld bij De Russische winkel, Arnhemsestraat 15 in Amersfoort, 033 4480596, www.kleinrusland.nl Receptuur Vicky Stork Fotografie Rob van der Vet Styling Jet Krings

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten