Wat je óók kunt doen met een sering: maak seringensiroop

Marloes Blom

4 mei 2020

seringensiroop

Een sering geurt niet alleen heerlijk – hij smaakt ook lekker. Deze seringensiroop is heel eenvoudig – het trekken kost de meeste tijd. seringensiroop

Seringensiroop

Voor 500 ml siroop | ± 25 min. + trekken 5-7 dagen

Ingrediënten

  • 4 trossen seringen (hoe donkerder de bloemen, des te sterker de smaak)
  • 500 ml water
  • 350 g kristalsuiker
  • 1⁄2 citroen, in schijven

Bereiding

    1. Schud de bloemtrossen na het plukken voorzichtig, om eventuele insecten te verwijderen.
    2. Pluk de bloemetjes eraf en spoel kort met koud water. Verwijder al het groen; de steeltjes smaken bitter.
    3. Verhit het water met de suiker en laat 2 minuten doorkoken tot de suiker compleet is opgelost. Giet de siroop in een pot of pan. Laat afkoelen en voeg de bloemetjes en citroenschijven toe. Roer goed door zodat alle bloemen zijn bedekt met siroop.
    4. Doe het deksel op de pot of pan en laat op een koele plek 5-7 dagen trekken. Roer zeker tweemaal per dag goed door.
    5. Zeef de siroop om de bloemen en citroenschijven te verwijderen en giet in schone, steriele flesjes. Op een koele plek max 1 jaar houdbaar.

TIP Meer smaak en/of kleur? Voeg een beetje cassis-siroop toe. CREDITS: FOTOGRAFIE, STYLING EN TEKST CHRISTINE BAUER/TAVERNE AGENCY

Nog meer seringenpret

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten