Filonestje met kwark, jonge tuinbonen, erwten en radijsjes

Marloes Blom

20 augustus 2019

Filonestje met kwark, jonge tuinbonen, erwten en radijsjes

Filodeeg is heel simpel. Je koopt het kant en klaar, vult het, en klaar is Kees. Dit filonestje met kwark, (jonge) tuinbonen, erwten en radijzen smaakt krokant en fris. En hij is nog gezond ook. 

Filonestje met kwark, jonge tuinbonen, erwten en radijsjes

Hapje of voorgerecht voor 6 personen | ± 30 min. + oventijd ± 20 min.

Ingrediënten

Voor het kwarkmengsel

  • 125 g kwark
  • 2 el zure room
  • 1 el zachte geitenkaas
  • 1 el boter
  • 1 tl semolina
  • 1 tl dille, fijngehakt
  • 1 tl peterselie, fijngehakt
  • 1 tl bieslook, fijngehakt
  • zout en versgemalen peper

Voor de nestjes

  • ± 1 pak filodeeg, ontdooid
  • 60 ml gesmolten boter
  • Ook nodig: muffinvorm met 6 holtes

Voor de topping Kies uit of combineer gekookte koude jonge tuinbonen en doperwten, plakjes radijs, erwtenscheuten, fijngesneden bosuitjes, dille en zachte geitenkaas. Filonestje met kwark, jonge tuinbonen, erwten en radijsjes

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor het kwarkmengsel, breng op smaak met zout, peper en gehakte kruiden.
  2. Verwarm de oven voor op 185 °C.
  3. Snijd elk vel filodeeg in vierkanten van ± 10 x 10 cm.
  4. Het deeg droogt snel uit, dus houd de andere vellen goed bedekt terwijl je aan het werk bent met een vel. Bestrijk elk vierkantje met de gesmolten boter en laat afgedekt 10 min. rusten.
  5. Gebruik vervolgens minstens 5 stukjes om elke holte van de muffinvorm te bekleden.
  6. Plaats de vierkanten ongelijk, zodat de randen een ‘nestje’ vormen
  7. Schep een lepel van het kwarkmengsel in elk nestje en bak in het midden van de oven 15-20 min., of totdat het deeg goudbruin wordt.
  8. Neem uit de oven, laat afkoelen en verdeel er een topping naar keuze over.

CREDITS: TEKST, FOTOGRAFIE EN STYLING KINGA BLASZCZYK-WÓJCICKA/HOUSE OF PICTURES | VERTALING EN BEWERKING DOSIA BREWER

Filodeeg over? Of (ook) iets zoets maken met filodeeg?

Maak deze heerlijke filotaart met ricotta en citroen

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht