Boekweitpannenkoekjes met fruit en kokosrasp

Marloes Blom

3 juli 2021

boekweitpannenkoeken

Bak je graag pannenkoeken – ook als je op de camping staat? Probeer dan vooral eens deze boekweitpannenkoeken uit het boek ‘Koken in de buitenlucht’ van Petra Knoth. Ze smaken net zo lekker als ze eruit zien… Petra over deze boekweitpannenkoekjen: ‘Boek-wát?! Relax, sommige dingen klinken ingewikkelder dan ze zijn. Zo ook boekweit. In plaats van gewone bloem gebruik je boekweitmeel voor je pannenkoeken, zo simpel is ’t. Bijna overal verkrijgbaar en een stuk lekkerder, vind ik.’

Boekweitpannenkoeken met fruit en kokosrasp

Nodig

Garde

Ingrediënten

  • 175 gr boekweitmeel of een afgestreken theeglas
  • 325 ml melk of een vol theeglas
  • 3 eieren
  • Snufje zout
  • 1 flinke el kokosrasp
  • Olie en roomboter, om in te bakken
  • Gemengd fruit, in stukjes
  • Honing of ahornsiroop
  • 1 tl bakpoeder (optioneel)

boekweitpannenkoeken

Bereiding

  1. Meng het meel met de melk.
  2. Voeg de eieren, eventueel het bakpoeder en een snufje zout toe en roer goed door. Maak het beslag zo dik als je zelf wilt.
  3. Schep de kokosrasp erdoorheen.
  4. Verhit een koekenpan (liefst met anti-aanbaklaag) met een heel klein beetje olie en boter.
  5. Laat de pan goed heet worden en bak de eerste pannenkoekjes rondom bruin.
  6. Herhaal tot het beslag op is.
  7. Lekker met extra kokosrasp en een slinger honing.

Koken in de buitenlucht

Koken in de buitenlucht Petra Knoth trekt er zelf zoveel mogelijk op uit met haar vriend en drie kinderen, in hun zelf opgeknapte camper. Buiten koken vindt Petra vooral een gezellige bezigheid: niet te moeilijk, maar wel lekker en gevarieerd eten. Haar boek ‘Koken in de buitenlucht’ staat dan ook boordevol eenvoudige recepten en tips voor koken in de tuin of op de camping. Zoals een stoer ontbijt met ei, chorizo en champignons, panpizza met zelfgemaakte tomatensaus en een overheerlijke campingcurry. Alles is vlot te bereiden op één of twee pitjes, in de pizza-oven, op een houtvuurtje of BBQ. Als het maar buiten is, want koken én eten in de buitenlucht smaakt gewoon altijd beter, aldus Petra. Petra Knoth | Koken in de buitenlucht | Forte Culinair | € 22,50 | Bestellen en meer info via bol.com. Meer van Petra zie je op smakelijkkamperen.nl.

CREDITS: TEKST PETRA KNOTH | BEELD SIMONE VAN DEN BERG / FRESH FOOD PHOTOS, ALMERE | STYLING EIGHTELEVEN STYLING, CAROLINE VAN BEEK, ERMELO 

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten