Dit is ‘m: het recept van de winnende perentaart op Mariënwaerdt

Marjolein ter Braak

26 augustus 2019

perentaart

Afgelopen week konden we, met het zonnetje op onze bol, weer struinen tussen de talloze kraampjes op Mariënwaerdt. Seasons organiseerde een bakwedstrijd, en dit is het recept van de winnende perentaart.

perentaart

De jury in beraad

Smullen maar

Zoals elk jaar vond je er weer duurzame standhouders, biologische catering, een foodfestival, demonstraties en workshops, muziek, buitenmeubels, antiek en brocante, kleding en accessoires. Seasons organiseerde een bakwedstrijd en het was aan onder andere hoofdredacteur van Seasons, Fanny, de schone taak om daar de lekkerste uit te kiezen. De concurrentie was heftig, met een heerlijkheid aan verschillende taarten. Maar deze perentaart van Sylvia Berends stak er met kop en schouders bovenuit. Het juryrapport luidde: ‘De presentatie is uitmuntend. De combinatie van de cake en het fruit is in goed gebalanceerd, en de smaak van dit perenras is heerlijk’. 

Recept perenkwarkcake

Loopt het water je al in de mond, én heb je toevallig een perenboom in je tuin staan? Hieronder vind je het recept. Ingrediënten 500 gram stevige handperen 2 el citroensap 100 gram boter 150 gram fijne kristalsuiker, plus 1 eetlepel 1 zakje vanillesuiker 3 eieren 200 gram volle kwark 180 gram zelfrijzend bakmeel 40 gram amandelschaafsel 1/2 theelepel kaneel springvorm 24cm doorsnee, of een brownievorm perentaart (De winnaar is de bovenste taart) Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Springvorm invetten en bekleden met bakpapier
  • Peren schillen en in partjes snijden. Besprenkelen met citroensap en apart zetten
  • Boter met suiker en vanillesuiker luchtig en romig mixen
  • Eieren één voor één toevoegen
  • Kwark door het botermengsel mengen
  • Zelfrijzend bakmeel boven de kom zeven en er luchtig doorheen spatelen
  • Beslag in de springvorm scheppen en glad strijken
  • Deel van de perenpartjes in het beslag leggen, en de rest van de partjes erbovenop
  • Peren bestrooien met het amandelschaafsel
  • 1 eetlepel suiker met de kaneel mensen en over de taart strooien met een theezeefje
  • Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in ca 80 minuten gaar
  • Laat de cake afkoelen

Ook lekker: Witte-chocolade-cheesecake

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht