Crunchy notencake met peer een sinaasappel

seasons

16 januari 2015

notencake-met-peer-en-sinaasappel

notencake-met-peer-en-sinaasappel

Fantastisch, zo’n verzameling keukengerei uit grootmoeders tijd. Stuk voor stuk aanwinsten, om te zien én om te gebruiken. Bij uitstek geschikt voor klassieke gerechten, met een eigentijdse twist. Hier gebruikten we een prachtige oude notenkraker.

Een fantastische combinatie: noten, peer en sinaasappel

Ingrediënten: – 75 gram walnoten + extra mooie om te garneren – 75 gram blanke amandelen + extra mooie om te garneren – 1 peer – 125 gram boter – 150 gram suiker – 1 zakje vanillesuiker – 2 eieren – 125 milliliter karnemelk – 1 theelepel piment – rasp van 2 sinaasappels + circa 40 milliliter van het sap – 250 gram zelfrijzend bakmeel – 250 gram poedersuiker

Bereiding: • Hak de noten grof. • Maak de peer schoon en snijd het vrucht- vlees in blokjes. • Smelt de boter. • Verwarm de oven voor op 175 °C. • Vet een cakeblik in en bekleed de onderkant eventueel met bakpapier. • Meng de boter met de 2 suikers, de eieren, de karnemelk, de piment en de helft van de sinaasappelrasp. • Roer er het bakmeel goed door en schep in de vorm. • Bak de cake in het midden van de oven in 50-60 minuten gaar. De cake is klaar als een prikker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt. • Laat circa 10 minuten in de vorm afkoelen en laat daarna buiten de vorm op een rekje verder afkoelen. • Meng de poedersuiker met de rest van de sinaasappelrasp en het sap en giet het over de cake. • Garneer meteen met de rest van de noten.

Receptuur Dosia Brewer Fotografie Rob van der Vet Styling Jet Krings Bereiding Yvonne Jimmink

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten