Corn chowder

seasons

12 oktober 2012

corn chowder maïs soep

corn chowder maïs soep Zoete aardappel, maïs, wilde rijst, pompoen en pecannoten zijn geen onbekenden in de Hollandse keuken. Van oorsprong komen deze ingrediënten uit de USA. Onze culinair redacteur Dosia Brewer liet zich in Amerika inspireren door deze oogstproducten en oergroenten, en stelde een ‘all American’-menu samen. Have a nice dinner met deze Corn chowder! Corn chowder Voorgerecht voor 4 personen Corn chowder, een dikke soep, wordt overal gemaakt waar suikermaïs wordt verbouwd. Bijna de hele plant wordt gebruikt, want de soepbasis wordt getrokken van de kale kolf. Ingrediënten: – 4 maïskolven – 1 kleine ui – 2 selderijstengels met blad – 150 gram aardappelen – 4 dikke plakken bacon, 
in stukjes – 6 takjes tijm – versgemalen peper – zout – ½ rode peper, fijngehakt – 350 milliliter slagroom • Snijd de korrels van de maïskolven 
af en houd ze apart. Breek de kolven doormidden en doe ze in een pan met 700 milliliter water. Kook de kolven circa 30 minuten in het water om een ‘maïsbouillon’ te maken. • Snipper de ui en snijd de bleekselderij in plakjes. Houd het blad van de selderij apart om te garneren. • Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd de bacon in lange, dunne reepjes. Bak de baconreepjes op halfhoog vuur in een koekenpan knapperig en laat ze op keukenpapier uitlekken. • Houd 1 eetlepel baconvet in de pan en bak hierin de ui en de selderij zachtjes gedurende 5 minuten. Voeg het maïswater en de tijm toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het mengsel nog 15 minuten zachtjes koken. • Voeg de aardappel, de maïskorrels en de rode peper toe en laat nog circa 10 minuten zachtjes koken tot de aardappel gaar is. Voeg de room toe en laat nog even zachtjes doorkoken. Breng indien nodig op smaak met peper en zout. • Verdeel de chowder over 4 kommen en garneer het met de bacon en eventueel nog wat selderijgroen. Benieuwd naar alle 64 pagina’s culinair uit Seasons 7-2012. Bestel ‘m hier! Fotografie Jeroen van der Spek |Styling Désirée van Dijk |Bereiding Bart Stuart |Receptuur Dosia Brewer

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht