Chocolademelk met sterrenschuimpjes

Laurence Talet

19 december 2018

chocolademelk

Na een lange winterwandeling is deze gekruide chocolademelk meer dan welkom. De feestelijke, knapperige sterrenschuimpjes doop je natuurlijk even in de warme choco.

Gekruide chocolademelk met sterrenschuimpjes

Voor 30-40 schuimpjes Nodig spuitzak met kartelmond (nr. 3 ½ en 4)

Ingrediënten:

  • 2 eiwitten (op kamertemperatuur)
  • 100 g fijne tafelsuiker
  • ½ el cacaopoeder

Bereidingswijze:

  1. Verwarm eerst de oven voor op 90 ˚C.
  2. Klop met een elektrische mixer de eiwitten iets schuimig.
  3. Voeg nu al kloppend eerst het citroensap, dan beetje bij beetje de suiker toe. Blijf kloppen totdat het eiwit stijf en glanzend is.
  4. Verdeel het eiwit in 2 delen en schep door 1 deel de cacao. De kleur hoeft niet egaal te worden.
  5. Doe het witte eiwit en die met de chocolade apart van elkaar in een spuitzak.
  6. Spuit op een bakblik bekleed met bakpapier telkens sterretjes met een diameter van circa 2 cm en een hoogte van circa 2½ cm.
  7. Bak de schuimpjes in circa 1½ uur gaar.
  8. Zet de oven nu uit en laat de schuimpjes in de oven afkoelen.
  9. Neem de sterren uit de oven en bestrooi ze eventueel voorzichtig met wat cacaopoeder.

chocolademelk

Gekruide chocolademelk

voor 4-6 personen

Ingrediënten

  • 5 kruidnagels
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 kardemompeulen
  • 5 pimentkorrels
  • 1 l chocolademelk
  • eventueel slagroom en kaneelpoeder

Bereidingswijze

  1. Maak een ‘kruidenbuiltje’ door de kruiden bij elkaar te binden in een klein katoenen doekje.
  2. Doe het builtje in een pan met de chocolademelk en laat zachtjes circa 15 minuten trekken.
  3. Neem het zakje uit de chocolade-
melk en serveer meteen.
  4. Serveer eventueel met slagroom en bestrooi met kaneelpoeder.

Fotografie Sigurd Kranendonk Styling Marjolijn Vonk Receptuur Dosia Brewer Bereiding Yvonne Jimmink

Lees ook:

Winterkamperen in eigen land Espresso-kaneeltaart met noten en honing Goudreinet-rijstebrijtaart

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten