Voor de liefste moeder

seasons

30 augustus 2013

Vijgen_notenbrood

Tekst en recept: Vicky Stork 

Vijgen_notenbrood Vandaag een recept voor een chocolade-vijgenbrood. Heerlijk als dessert en om alle moeders eens te verwennen!  Chocolade-vijgenbrood Voor 1 rol Ingedrienten: – 500 gram gedroogde vijgen, geweld – 125 gram hazelnoten – 125 gram amandelen – 25 gram pure chocolade – 0,5 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder – 2 eetlepels sinaasappelrasp – 2 deciliter anijslikeur Bereiding:

  • Snijd de vijgen in kleine stukjes.
  •  Hak de helft van de amandelen en hazelnoten grof en laat de rest van de noten heel.
  •  Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron.
  •  Meng het vijfkruidenpoeder, de sinaasappelrasp en de anijslikeur door elkaar.
  • Kneed de vijgen, specerijenmengsel en gehakte noten goed door elkaar en meng daarna ook de hele noten en het chocolademengsel erdoor tot een kleverig, maar stevig ‘deeg’.
  • Als het deeg te droog is, voeg dan nog theelepeltje voor theelepeltje extra likeur door de massa, tot er een stevige bal gevormd kan worden.
  •  Vorm een ‘broodje’ van de massa en pak het in huishoudfolie in.
  • Laat minstens een dag stevig worden op een koele plaats.
  •  Snijd dunne plakjes vijgenbrood en serveer met bijvoorbeeld blauwschimmelkaas en een glaasje port of rode wijn en wat verse vijgen.

Tekst en recepten Vicky Stork  Fotografie Albert Roosenburg, Cameron studio – Lieke Heijn, Pim Janswaard (receptuur)  Styling Anouk Kef  Foodstyling Yvonne Jimmink

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten