Blini, tomaat en wilde zalm amuse

seasons

22 november 2013

blini-tomaat-zalm

blini-tomaat-zalmHet menu in één tint: rood. Met schakeringen die lopen van zacht oranje tot diep bordeaux en bijna paars. Om alles nog mooier te presenteren wordt de tafel gedekt in donkere tinten. De volledige 6-gangen en de recepten vindt u in Seasons 8-2013. Blini’s met half-gedroogde tomaatjes 
en wilde zalm Amuse, circa 25 blini’s Ingrediënten: Voor de blini’s – 50 gram bloem – 
25 gram boekweitmeel – 1/4 theelepel zout – 3 gram gedroogde gist – 
250 milliliter melk – 
1 ei, gesplitst – olie of boter om te bakken Voor het beleg – 10 kleine romatomaatjes – 2 eetlepels olijfolie – versgemalen peper – zout – 2 teentjes knoflook, geperst – 100 gram gerookte wilde zalm – 
tijm – zure room Bereiding: • Meng de bloem en het boekweitmeel 
met het zout en de gist in een grote kom. • Verwarm de melk in een pannetje tot die lauwwarm is. Neem van het vuur en klop er het eigeel door. Voeg al roerend beetje bij beetje het melkmengsel bij het bloemmengsel.
• Dek af met huishoudfolie en laat op een warme plaats circa 30 minuten staan of tot 
er belletjes aan de oppervlakte verschijnen. • Klop in een kom het eiwit tot zachte pieken. • Schep het eiwit door het beslag. • Verwarm telkens een beetje olie of boter in een anti-aanbakpan en maak per keer 2 of 3 blini’s. Schep telkens een eetlepel beslag in de pan. Draai de blini na 1-2 minuten om en bak de andere kant circa 1 minuut. • Neem uit de pan en laat afkoelen. Bewaar 
tot gebruik afgedekt in de koelkast. • Verwarm de oven tot 110 °C. • Snijd de tomaatjes doormidden en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier bekleed bakblik. Besprenkel ze met olie, zout, peper en de knoflook. • Laat ze in circa 2,5 uur zachtjes gaar worden. Neem ze uit de oven en laat afkoelen. • Warm circa 10 minuten voor het serveren de blini’s in een voorverwarmde oven van 225 °C goed door of serveer ze op kamertemperatuur. • Beleg met wat zure room, tomaat, zalm en een paar blaadjes tijm. Fotografie Jeroen van der Spek   Receptuur Dosia Brewer   Bereiding Sander de Ponti   Styling Désiréé van Dijk

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten