Bladkoekjes

Anne Bonthuis

2 november 2015

Met tonen van mat goud, koper, roodkoper, bladgoud en karamel krijgt een kersttafel een stoere en tegelijkertijd elegante uitstraling. Ideeën voor decoratieve recepten, glanzend serviesgoed en warme tafelversieringen.

goudkoekjequote Nodig

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel boter
  • 110 gram fijne tafelsuiker
  • 220 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 1theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 100 gram bittere chocolade
  • bladgoud
  • Extra nodig: stempels in bladvorm (o.a. verkrijgbaar bij Jan de grote Kleinvakman)

Img73672 Bereiding

  1. Klop de eieren met een elektrische mixer tot ze wit zien.
  2. Voeg de boter en de suiker toe en klop licht en romig.
  3. Voeg de bloem, het bakpoeder, het zout en het gemberpoeder toe en kneed snel tot een soepel deeg.
  4. Laat afgedekt in de koelkast ca. 30 minuten rusten.
  5. Rol op een met bloem bestoven werkblad het deeg uit tot een lap van ca. 0,5 cm dik.
  6. Druk met een koekjessteker, glas of kopje rondjes uit het deeg.
  7. Druk op elk koekje heel stevig met de stempel zodat er een duidelijke indruk in het deeg komt.
  8. Leg de koekjes op een met bakpapier bekleed bakblik en laat 1 nacht onafgedekt drogen.
  9. Verwarm de oven voor op 170 °C en bak in het midden van de oven in ca. 12 minuten gaar en heel licht bruin. Laat de koekjes volledig afkoelen.
  10. Smelt de chocolade in de magnetron.
  11. Roer elke 30 seconden door.
  12. ‘verf’ met een dun kwastje de vorm van het blad mooi donkerbruin.
  13. Laat volledig afkoelen en breng met een ander kwastje op de helft van de blaadjes wat bladgoud aan.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten