Bladerdeegpakketje van zuurkool en zalm

seasons

24 september 2014

bladerdeegpakketje met zuurkool en zalm

bladerdeegpakketje met zuurkool en zalmBladerdeegpakketje van zuurkool en zalm Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: – 8 plakjes (roomboter)bladerdeeg – 400 gram zalm – 1 plakje roggebrood – 1 bosje dille – 200 gram zuurkool – 1 theelepel kummel – 1 ei, losgeklopt – 125 milliliter zure room Bereiding: • Ontdooi de plakjes bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg er telkens 2 op elkaar en rol ze uit tot circa de helft van de oorspronkelijke dikte. Snijd in de bovenste helft van het bladerdeeg kleine verticale sneetjes: dat wordt de bovenkant. • Verwarm de oven voor op 200 °C. • Snijd de zalm in 4 stukken die even lang zijn als het stukje bladerdeeg. • Verkruimel het roggebrood en verdeel het over het deel van het bladerdeeg zonder sneetjes. Leg er de zalm op. • Snijd de helft van de dille klein en leg dat erbovenop. • Knijp de zuurkool goed uit en meng er de kummel door. Verdeel over de zalm. • Bestrijk de zijkanten met wat ei en klap het gedeelte met de sneetjes over de inhoud. Druk het pakketje goed dicht. De sneetjes zullen een mooi patroon vormen. • Bestrijk het pakketje met de rest van het ei en bak in het midden van de oven in circa 20 minuten bruin en gaar. • Hak de rest van de dille klein en meng met de zure room. Serveer bij het pakketje. Variatie: Voeg na het mengen van de kool en de kummel de rasp van 1 citroen en ½ eetlepel venkelzaadjes toe en roer goed door.  Receptuur: Dosia Brewer Fotografie: Sigurd Kranendonk Styling: Marjolein Vonk Bereiding: Yolanda van der Jagt  

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht