Bietjes-soufflé met feta & dille

seasons

25 januari 2013

souffle bietjes

souffle bietjesLekker luchtige voorafjes bij een uitgebreid diner, met veel effect en toch makkelijk te maken. Vandaag een recept voor bietjes-soufflé met feta & dille. Voor 4 kleine soufflés of 1 grote -2 kleine bieten, gekookt of geroosterd (circa 200 gram) -3 eetlepels citroensap -75 gram boter -2 eetlepels paneermeel -40 gram bloem -300 milliliter melk -2 takjes dille, fijngehakt -50 gram feta, verkruimeld -zout -versgemalen peper -4 eiwitten -4 eidooiers *Verwarm de oven voor op 200 °C.  Snijd de bieten in kleine stukjes en pureer ze met het citroensap in een keukenmachine of met een staafmixer. *Vet de soufflévormpjes in met 
1 eetlepel boter en bestrooi met paneermeel. Wanden en bodem moeten met een dun laagje zijn bedekt. *Smelt de rest van de boter in een steelpan en doe er de bloem bij. Laat al roerend circa 1 minuut zacht bakken tot het wit uitslaat. *Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe tot er een gladde saus ontstaat. Laat nog circa 3 minuten zachtjes koken. *Voeg de bieten, de helft van de dille en de feta toe en breng op smaak met peper en zout.  Klop de eiwitten op tot zachte pieken. *Klop in een andere kom de eidooiers schuimig.  Schep de eidooiers door het 
bietenmengsel en schep er dan heel voorzichtig het eiwit door. *Verdeel het mengsel over de bakjes of in een grote vorm en bak in 15-20 minuten gaar. 
Serveer meteen. Tekst en receptuur Dosia Brewer Fotografie Albert Roosendaal Styling Annelies Morris

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten