Barbecue-aardappeltjes

seasons

6 juli 2012

aardappeltjes-barbecue-rozemarijn

aardappeltjes-barbecue-rozemarijnEen flink hete barbecue, fijn gezelschap en lekker eten. Een goed recept voor een heerlijke zomeravond. Vandaag bereiden we voor u aardappeltjes van de barbecue met rozemarijn. De aardappeltjes worden door het vuur lekker krokant gebakken. Barbecue aardappeltjes Bijgerecht voor 4-6 personen -1 kilo vastkokende kleine aardappels, in de schil (bijvoorbeeld Primeurs) -houten satéprikkers, in water geweekt -2 eetlepels olijfolie Voor het strooizout: -de naalden van 3-4 takjes rozemarijn -5 eetlepels grof zeezout Bereidingswijze: *Was de aardappels goed, halveer ze en kook ze 10 minuten bijna gaar. Laat ze wat afkoelen. *Rijg ze aan de satéprikkers en besmeer ze met een kwastje met wat olijfolie. *Grill ze op de barbecue of boven een open vuur tot ze goudbruin en knapperig zijn. *Maal het zout met de rozemarijn in een vijzel of hakmolen tot mooi groen zout. *Bestrooi de aardappelspiezen met het mengsel en dien ze meteen op. Fotografie Eric van Lokven Styling Jet Krings Receptuur Yvette van Boven

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht