Koken doen we graag bij Seasons. En ook thuis blijven we met liefde warme gerechten bereiden. Vandaag geven we u een recept met honeycomb.
Honeycomb maakt u door bicarbonaat (of zuiveringszout) aan hete karamel toe te voegen. Hierdoor gaat het mengsel hevig schuimen. Vervolgens stort u het op een bakplaat en laat u het afkoelen. Ahornsiroop honingraat met chocolade. Voor 6-8 personen.
Bereidingswijze
• Bekleed een bakblik van 20 x 30 cm met bakpapier en vet het in met boter.
• Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron.
• Doe de suiker, de honing, de ahornsiroop en de boter in een grote steelpan. Verwarm alles al roerend met een metalen lepel tot de suiker is opgelost.
• Doe de suikerthermometer in de pan en laat de massa 7-8 minuten zachtjes koken of tot de temperatuur 150 °C bereikt.
• Voeg het zuiveringszout toe en roer tot er een gouden, schuimige massa ontstaat.
• Giet de massa in het bakblik en laat 30 minuten afkoelen en stevig worden.
• Verdeel de chocolade over de bovenkant en laat weer afkoelen en stevig worden.
• Neem uit het bakblik en breek in stukken.
Fotografie Mikkel Vang