Ahornsiroop honingraat met chocolade

Anne Bonthuis

22 oktober 2015

Als de winter in Noord-Amerika zich terugtrekt, komen de tinnen emmertjes en kleine kraantjes uit de schuur tevoorschijn. Het voorzichtige voorjaar betekent namelijk dat het sap van de knoestige ‘maple tree’ gaat stromen, hét hoofdingrediënt van de zoete ‘maple syrup’ oftewel ahornsiroop.

honingcakequote

Nagerecht | Voor 6-8 personen 

Ingrediënten

  • 120 gram boter + extra om in te vetten
  • 500 gram pure chocolade
  • 440 gram suiker
  • 115 gram honing
  • 80 milliliter ahornsiroop
  • 1 eetlepel zuiveringszout (natrium bicarbonaat), verkrijgbaar bij de drogist

extra: bakpapier en suikerthermometer

Bereiding

  1. Bekleed een bakblik van 20 x 30 cm met bakpapier en vet het in met boter.
  2. Smelt de chocolade au bain Marie of in de magnetron.
  3. Doe de suiker, de honing, de ahornsiroop en de boter in een grote steelpan. Verwarm alles al roerend met een metalen lepel tot de suiker is opgelost.
  4. Doe de suikerthermometer in de pan en laat de massa 7-8 minuten zachtjes koken of tot de temperatuur 150 ºCelsius bereikt.
  5. Voeg het zuiveringszout toe en roer tot er een gouden, schuimige massa ontstaat. Giet de massa in het bakblik en laat ca. 30 minuten afkoelen en stevig worden. Verdeel de chocolade over de bovenkant en laat weer afkoelen en stevig worden.
  6. Neem uit het bakblik en breek in stukken.

DH51location maple-06

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht