Abrikozen-walnotenhapje uit de snoepdoos

seasons

31 mei 2013

snoepdoos midnight snack

snoepdoos midnight snackEen extra welkom voor een gast, dit heerlijk gevulde doosje als ’twaalfuurtje’. We delen hier één van de recepten uit dit smakelijke doosje. • De doos zelf kochten we bij een patisserie en beplakten we (met boekbinderslijm) met handgeschept papier en flinterdun bruin karton. • Op de bodem tekenden we een 
indeling. Daarop zijn van dun karton de vakken gemaakt. Hier overheen ging dubbelgevouwen handgeschept papier, de dichte kant naar boven, een halve centimeter hoger dan de doos. • Aan de open kant zijn beide zijden van het papier een halve centimeter naar buiten omgevouwen en op de bodem van de doos geplakt. • De vakjes zijn hier en daar met een klein beetje lijm aan de zijkanten vastgezet. • Op de doos kwam een kaart van handgeschept papier, beschreven met 
mooie sjabloonletters. Abrikozen-
walnotenhapjes Voor 12 hapjes – 12 (vanille)abrikozen – 250 milliliter Earl Grey thee – 15 gram boter – 12 mooie halve walnoten – 2 eetlepels suiker – 50 gram zachte geitenkaas • Week de abrikozen circa 30 minuten in de thee. Laat ze dan goed uitlekken en drogen. • Smelt de boter in een koekenpan en schud de walnoten er even in om. • Bestrooi de noten met de suiker en laat karamelliseren. • Leg de walnoten op bakpapier en laat ze helemaal afkoelen. • Doe telkens een beetje geitenkaas in een abrikoos en druk hier tot slot een walnoot in. Fotografie Eric van Lokven Styling Jet Krings Bereiding Yvonne Jimmink Receptuur Dosia Brewer

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten