Aardappel-kruidenchips

seasons

22 februari 2013

aardappel-kruidenchips

aardappel-kruidenchipsSeasons 2-2013 staat boordevol originele ideeën voor bijzondere feesten. Eén van deze feesten is een erffeest. Dit recept voor Aardappel-kruidenchips zijn hierbij een welkome versnapering. Aardappel-kruidenchips -2 grote aardappelen -plantaardige olie -verse kruiden (zoals marjoraan, 
dille, basilicum, salie of bieslook) zout -extra nodig: bakpapier • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappels met een scherp mes, kaasschaaf of mandoline in flinterdunne plakjes. Dep deze droog en leg ze op keukenpapier. • Bekleed een bakblik met bakpapier. Bestrijk 
dit dun met olie. Leg de helft van de plakjes 
aardappel op het bakpapier en leg op elk plakje een of meerdere kruidenblaadjes. Dek af met 
een tweede plakje aardappel en druk goed aan. • Bestrijk de aardappelplakjes dun met olie, bestrooi ze met zout en bedek met bakpapier. Zet een ander bakblik op het bakpapier en zet daar weer iets zwaars op. • Bak in circa 25 minuten gaar. Neem uit de 
oven en controleer of de chips mooi lichtbruin zijn. Draai ze anders nog even om en bak nog 
5 minuten. • Laat de chips op een rekje afkoelen. In een 
afgesloten bakje blijven ze 2 dagen knapperig. Fotografie Pauline Joosten Styling Paula Schouten Bereiding Yvonne Jimmink Receptuur Dosia Brewer

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten