Seasons 2-2013 staat boordevol originele ideeën voor bijzondere feesten. Eén van deze feesten is een erffeest. Dit recept voor Aardappel-kruidenchips zijn hierbij een welkome versnapering. Aardappel-kruidenchips -2 grote aardappelen -plantaardige olie -verse kruiden (zoals marjoraan, dille, basilicum, salie of bieslook) zout -extra nodig: bakpapier • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappels met een scherp mes, kaasschaaf of mandoline in flinterdunne plakjes. Dep deze droog en leg ze op keukenpapier. • Bekleed een bakblik met bakpapier. Bestrijk dit dun met olie. Leg de helft van de plakjes aardappel op het bakpapier en leg op elk plakje een of meerdere kruidenblaadjes. Dek af met een tweede plakje aardappel en druk goed aan. • Bestrijk de aardappelplakjes dun met olie, bestrooi ze met zout en bedek met bakpapier. Zet een ander bakblik op het bakpapier en zet daar weer iets zwaars op. • Bak in circa 25 minuten gaar. Neem uit de oven en controleer of de chips mooi lichtbruin zijn. Draai ze anders nog even om en bak nog 5 minuten. • Laat de chips op een rekje afkoelen. In een afgesloten bakje blijven ze 2 dagen knapperig. Fotografie Pauline Joosten Styling Paula Schouten Bereiding Yvonne Jimmink Receptuur Dosia Brewer