5x de lekkerste recepten met asperges

Marene Hendriksen

4 mei 2019

asperges

Het aspergeseizoen is weer begonnen en daar worden wij heel blij van. Om jullie ook enthousiast te maken, delen wij onze vijf lekkerste recepten met asperges. Verwerk ze bijvoorbeeld in een quiche, salade of soep. Smakelijk! 

1. Sappige asperges van de grill met amandelsaus

Klassieke asperges met boter, ham en ei zijn heerlijk. Maar voor wie eens iets anders wil proberen, is dit recept met gegrilde asperges en amandelsaus een echte aanrader! Bekijk hier het recept. asperges

2. Salade van aardbei en asperge

Een heerlijk recept van de Vlaamse Leentje Speybroeck uit haar nieuwste boek ‘Kook het seizoen’. Deze salade van aardbeien en asperges is een echt voorproefje van de lente. De frisse aardbeien in combinatie met de eerste groene lenteblaadjes en natuurlijk de asperges. Wij zijn fan! Bekijk hier het recept. Leentje Speybroeck

3. Nagelhout met Drentse asperge

Harro Coster is chef-kok van Cuisinerie Mensinge 
in Roden. Hij kwam op het idee voor een gerecht met Drents ‘nagelhout’, oftewel gedroogd rundvlees. Het werd een lentegerecht van nagelhout op puree van gepofte Drentse Borger-aardappels, met asperges van Drentse zandgronden, frisse zuring en een romige Hollandaise. Lekker! Wij delen hier het recept.

4. Quiche met ei, kaas en asperges

Serveer als voorgerecht, lunch of maaltijd; een quiche is altijd een goed idee! Zo ook deze heerlijke variant met asperges. Wij zijn fan en delen hier het recept met jullie. Smakelijk! quiche

5. Aspergesoep met tijmbloemen

Meestal wordt tijm gebruikt in hartige gerechten, maar de bloemen en de blaadjes zijn ook heel lekker in zoete gerechten. Hier wordt de bouillon al een beetje op smaak gebracht met tijmblaadjes. De bloemen en blaadjes 
die op het laatst door de soep worden geroerd zorgen voor een extra frisse, kruidige smaak. Wij delen hier het recept. aspergesoep met tijmbloemen

Lees ook:

Asperge met warme druiven, spek en rozemarijn Recept Leentje Speybroeck: Toast met erwtenspread en -scheuten  Runderstoof en crôute: recept van bakker Efraïm Bolado

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten