Wegens succes meer exclusieve workshops paté maken

Anne Bonthuis

22 januari 2018

paté

De eerste Seasons workshops ambachtelijke paté maken, die we in maart samen met meester-patémaker Kees Janson organiseren, waren razendsnel uitverkocht. Daarom hebben we op 31 maart, 7 april en 14 april nog drie workshops gepland, waar je je nu voor kunt opgeven!  Geïnspireerd door Franse boerinnen die hun patérecepten van generatie op generatie doorgeven, specialiseerde slager Kees Janson zich in het maken van klassieke Franse patés. Elk jaar reisde hij met zijn dochter, die als Madame Paté nu haar eigen patés en rillettes bereidt en het paté-ambacht van haar vader voortzet, naar Frankrijk om de perfecte paté met grove structuur en pure smaken te leren maken. Al zijn kennis geeft hij, samen met zijn dochter, in onze Seasons-workshop graag aan je door! Kijk de kunst af van de patémaker en schuif aan bij een patéproeverij. Na afloop krijg je 1 kilo aan paté, inclusief recepten, mee naar huis.

‘Vakidioot’ Kees Janson

Stiekem is Kees al zes jaar met pensioen, maar als ‘vakidioot’ blijft hij zijn liefde voor het ambacht in cursussen, lezingen en vleesseminars uitdragen. Welk vlees en welke kruiden zijn het lekkerst? Hoe kun je de paté het beste bakken en garneren? Na deze cursus ben je in staat om zelf verrukkelijke lamspaté, wildpaté, Normandische paté, paté aux cèpes en/of paté de canard te maken. En het mooie is: wie wil helpt de patémaker een handje, wie alleen maar de kunst wil afkijken, is ook welkom. Alles is mogelijk in deze workshop. Na afloop stelt Kees zijn eigen huis, een gerestaureerd rijksmonument, beschikbaar om de patés onder het genot van een glas wijn te proeven en vergelijken.

Programma patéworkshop

  • 10.00 uur: ontvangst in de worstmakerij met koffie of thee en iets lekkers.
  • 10.30 uur: kennismakingsronde en uitleg over de workshop.
  • 11.00 uur: slager Kees Janson leert de deelnemers alle kneepjes van het vak. 13.00 uur: wandeling naar het woonhuis van Kees Janson, waar een patéproeverij met zijn beroemde rillettes, stokbrood en een glas wijn klaarstaat.

Datum

31 maart, 7 april en 14 april 2018, 10.00 – 14.00 uur.

Waar

Ridderstraat 25, Heusden (NB).

Prijs

€ 85 p.p. Maximaal 14 personen.

Reserveren

Kan via onze webshop

Meer jubileumacties bekijken?

Win Seasons-kookboek ‘Oogstkoken’ Win boek ‘Groen in glas – alles over het terrarium en meer’ Win warmwaterkruik van merinowol Win keramieken schaaltje van keramist Anouk Kramer Win zeewierkookboek ‘Groente uit zee’ Win terracotta pizzasteen Win rondleiding door Harlinger Aardewerk- en Tegelfabriek Doe mee en kies dé Seasons B&B van 2018

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Acties en aanbiedingen