Zien en doen op All you need is Food

Anne Bonthuis

3 november 2016

Oesters proeven en mosselen slurpen, een geblinddoekte zalmtest, alles leren over het combineren van smaken, een workshop foodfotografie en chocoladetruffels maken: op All you need is Food, het sfeervolle culinaire event op zaterdag 19 november in de Zaanse Chocoladefabriek, kom je tijd en zintuigen tekort!  Gelukkig krijg je als Seasons-lezer voorrang op interessante workshops en unieke masterclasses. En Seasons zelf is er ook: met een feestelijk gedekte kersttafel, voor eindeloos veel decemberinspiratie. Alle deelnemers en het volledige programma vind je op de website van All you need is Food. Deze onderdelen mag je in ieder geval niet missen: Parels uit de zee (demonstratie en proeverij) Alikruik, kokkel, wulken en scheermessen, in Frankrijk doen ze er een moord voor, maar wat weet jij ervan? Marcus van den Noord (Zilt en Zalig) geeft voor Adri & Zoon een lesje in zeebanket. Oesters proeven en mosselen slurpen hoort daarbij. Foodfotografie leren van de professionals (workshop) Suus (stylist) en Johann (fotograaf en docent) van de populaire foodblog Food Bandits leren jou alle kneepjes van foodfotografie. Van de positie tot het kiezen van de juiste belichting. Zelfs met je Iphone maak je straks de meest prachtige foodfoto’s. Breakfast cake Food Bandits Old Amsterdam cheese tasting (proeverij) Het combineren van vergelijkbare of juist verschillende smaken kan eten en drinken veel rijker en verrassender maken. Old Amsterdam neemt je graag mee in de wereld van ‘pairing’ en daagt je uit om tijdens deze workshop een heerlijke pairing met één van de kazen te creëren, serveren, fotograferen en te delen. The art of smoking (demonstratie en proeverij) Het Noorse familiebedrijf Sognefjord laat tijdens een leksjon zijn liefde en passie zien voor authentiek zalm roken. Onder andere door een leuke geblinddoekte zalmtest! Natuurlijk kan er volop worden geproefd van de heerlijke gerookte zalm van Sognefjord. De kunst van het chocoladetruffels maken (workshop) Ben je gek op chocolade en kun je ’s nachts wakker worden gemaakt voor truffels? Dan ben je bij All you need is Food aan het juiste adres. Het chocolatier Hans van Bakery instituut geeft een workshop chocoladetruffels maken en leert je alle chocoladekneepjes, om je vingers bij af te likken. ofyr In vuur en vlam (demonstratie en proeverij) Maak tijdens All you need is Food kennis met een nieuwe manier van outdoor koken & grillen op de OFYR. Door de ronde vorm en houtvuur in het midden wordt de OFYR het gezelligheidsobject van All you need is Food. Te vinden op de outdoor food court. Kleine foodproducenten met Will Jansen (lezing) Will Jansen – hoofdredacteur van culinair bookazine Bouillon – houdt een aantal lezingen over kleine foodproducenten. Pioniers die vechten tegen de grote merken. Hij laat aan de hand van 5 voorbeelden mensen zien die met hart en ziel met hun producten bezig zijn. Mensen die hij overal en nergens onderweg is tegengekomen: Eef Stel met zijn topgroente (Librije) uit Dalfsen, Frodo Dekker met zijn oersoep uit Best, Robert Koekoek met zijn Gentechvrije tuinen in Nijmegen en Henk Holtehnius met zijn honing uit Naarden. will_jansen_ Speciaal voor Seasons-lezers • Kom langs op de stand van Seasons waar je een feestelijk versierde kersttafel wacht: goed voor talloze inspirerende stylingideeën. • Seasons-lezers krijgen voorrang bij de workshop ‘Dromen van chocolade’ van het Bakery Institute: hier leer je werken met chocolade en zelf bonbons en truffels maken. • Geniet van voorrang op de cursus ‘Food-fotografie’, gegeven door bekende foodbloggers van Food Bandits. Tijdens deze praktische workshop leer je hoe je gerechten zo smakelijk mogelijk vastlegt met de camera op je telefoon. Naar All you need is Food • Datum: 19 november • Tijd: 10.00–18.00 uur • Locatie: Zaanse Chocoladefabriek, Westzijde 188, Zaandam • Prijs: €17,50 aan de kassa, €15 in de online voorverkoop • Tickets: bestel je tickets online met de code SEASONS en ontvang €5,- korting • Programma: het volledige programma bekijk je op Aynif.nl

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Agenda