Bloemkoolsoep met knoflookcroutons

Anne Bonthuis

17 mei 2015

Van smeltend zacht tot kruimige brokken: er is een Frans geitenkaasje voor elke smaak. Chèvre geeft bovendien aan bijna elk gerecht diepgang, zo ook aan deze bloemkoolsoep. De zelfgemaakte knoflookcroutons in de soep geven het gerecht een krokante bite.

Voorgerecht of lunchgerecht voor 8 personen|Bereiden circa 25 minuten

Nodig

  • 4 plakjes witbrood
  • peper en zout
  • 25 gram roomboter
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 200 gram oude Hollandse geitenkaas, geraspt
  • 4 eetlepels pecorino, geraspt
  • 125 milliliter kookroom
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 grote bloemkool
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 40 gram Persillé de chèvre fermier
  • 8 stengels grissini

Serveer de soep met grissini stengels

 Bereidingswijze

  1. Doe de bloemkool in een pan met gezouten water zodat hij net onder staat en kook hem in circa 15 minuten gaar.
  2. Neem hem uit de pan (houd het water apart) en pureer met een staafmixer de bloemkool samen met de kippenbouillon tot een gladde soep.
  3. Voeg de room, pecorino, oude geitenkaas, mosterd en roomboter toe.
  4. Roer de soep goed door (hij moet dik zijn), leng hem eventueel nog wat aan met het kookwater.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Snijd de korsten van het brood en snijd het brood in blokjes.
  7. Verhit de olie in een koekenpan en bak de blokjes brood met de knoflook op hoog vuur in circa 2 minuten lichtbruin en knapperig.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Garneer de soep met de Persillé de chèvre fermier en de croutons.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Lunchgerecht